Badkamer kitten

Badkamer

Voegen in een badkamer staan dagelijks bloot aan water, kalk
en zeepresten. Wij verzorgen uw kitwerk en besparen u hiermee onnodige lekken
die grote gevolgen en ongewenste kosten met zich meebrengen.

Kitten door onze professionals:

  • Scheelt u tijd en moeite
  • Waterbestendig en schimmelwerend
  • Garantie
  • Strakke voegen
  • Geen lekkages

 

Om de hygiëne in een badkamer te beschermen is professioneel kitwerk van groot belang. Ook dekt een verzekering uw schade niet als dit het gevolg is van het niet op tijd vervangen van onderhoud waaronder kitten. De levensduur van kitranden is ongeveer 5 jaar, zodra er sprake is van verkleuring of schimmel staan wij voor u klaar om de oude kitlaag te vervangen voor een nieuwe.

Badkamer breeuwen is het aanbrengen van een flexibele kit langs de naden en voegen in een badkamer om te voorkomen dat water in de muren sijpelt en schade veroorzaakt. Breeuwen is een cruciale stap in het behoud van functionaliteit, duurzaamheid en uiterlijk van een badkamer.

De eerste stap in het kitproces is de voorbereiding van het oppervlak. Dit betekent het verwijderen van oude, afbrokkelende of beschimmelde kit, het grondig reinigen van het oppervlak en het volledig laten drogen. Vervolgens wordt met behulp van een kitpistool een straal kit langs de voeg of naad aangebracht. De kit moet glad en ononderbroken zijn, zonder spleten of leemtes, en moet consequent worden aangebracht.

Bij het aanbrengen van kit is het belangrijk langzaam en weloverwogen te werk te gaan en eventuele luchtbellen of onregelmatigheden weg te werken. Nadat de kit is aangebracht, moet deze worden gladgestreken met een vochtige vinger of een kitstrijker om een schoon en uniform uiterlijk te garanderen. Het is belangrijk dat u de kit niet aanraakt voordat deze is opgedroogd, omdat dit vingerafdrukken of andere vlekken kan veroorzaken.

Er zijn verschillende soorten kit die kunnen worden gebruikt in een badkamer, met inbegrip van siliconenkit, latex kit, en acryl kit. Silicone kit is de meest gebruikte soort kit voor badkamers, want het is flexibel, duurzaam, en bestand tegen schimmel en meeldauw. Latex en acryl breeuwen worden ook vaak gebruikt, maar ze hebben de neiging om harder te drogen en zijn minder flexibel dan siliconenkit.

Het is belangrijk om het juiste type kit voor uw badkamer te kiezen, omdat elk type kit verschillende eigenschappen en kenmerken heeft. Bijvoorbeeld, siliconenkit is ideaal voor gebieden die worden blootgesteld aan water en vocht, zoals rond het bad of de douche, terwijl latex of acryl breeuwen kan meer geschikt zijn voor gebieden die minder worden blootgesteld aan vocht, zoals langs de plinten of in de buurt van het plafond.

Kortom, badkamer breeuwen is een belangrijke stap in het behoud van de integriteit en het uiterlijk van uw badkamer. Of je nu oud breeuwwerk repareert of voor het eerst nieuw breeuwwerk aanbrengt, als je de tijd neemt om het werk correct uit te voeren, zorg je ervoor dat je badkamer waterdicht blijft en er nog jaren goed uitziet.